Yin jooga


Ohjaamani Yoga Yinful (yin jooga),on kokonaisuus pysähtymistä, olemista, meditatiivista ja lempeää kehon liikettä, hengityksen vapaata virtausta ja olemista itsensä äärellä. Yoga yinful on sallivaa oman kehon kuuntelua, hiljaisuutta ja hidastamista. Itse koen, että Yoga yinful on enemmänkin henkinen kuin fyysinen harjoitus. Ohjaus sopii melkein kaikille perusterveille ihmisille. Pidän ryhmä- sekä yksilötunteja. Lisäksi ajoittain yin jooga työpajoja / mini retriittejä.

Mitä on Yin jooga?

Yin jooga on kehon ja mielen harjoitus. Kehoa avaavaa ja korvien väliin tilaa tekevää olemista. Se opettaa pysähtymään ja tutustumaan kehonkuunteluun. Yin joogalla ylläpidetään ja parannetaan kehon hyvinvointia, liikkuvuutta ja nestekiertoa.  Harjoitus kohdistuu ensisijaisesti luustoon,  niveliin, jänteisiin, nivelsiteisiin ja kehossa oleviin sitkeisiin sidekudoksiin. Toki kireissä lihaksissa saattaa tulla mehukkaitakin tuntemuksia ja venymistä. Lihaksia ei kuitenkaan pyritä venyttämään. Yin jooga ei siis ole venyttelyä. 

Harjoitus

Yin jooga on viilentävä harjoitus, jossa asanoissa (asento) viipyillään 2min ylöspäin. Keho viedään n. 75% liikkuvuuden maksimista. Yin joogaa ei suoriteta vaan sen annetaan tapahtua. Asanoita tuetaan bolstereilla (putkityyny), blokeilla (joogatiili), tyynyillä ja vilteillä.

Ohjaus & teemat

Yoga Yinful 2h koostuu Yin joogan asanoista vaihtuvan teeman mukaan. Sekä vaihdellen meditaatiosta, rentoutus- sekä hengitysharjoituksista ja ihana 1,5h yin harjoitus päätetään n. 30min syvärentoutukseen. Äänimaljat tukevat rentoutusta. 

Kesto 2h.

Yoga Yinful koostuu Yin joogan asanoista vaihtuvan teeman mukaan sekä vaihdellen meditaatiosta, rentoutus- ja hengitysharjoituksista. Kesto 75min.

Teemoina voi olla esim. kehon kireydet/kiputilat, tunnetilat, naiseus, elementit, vuodenajat, palautuminen, itsemyötätunto, rakkaus jne. Yin joogassa parasta on oleminen itsensä äärellä. Ei tarvitse suorittaa eikä olla mitään kenellekään. 

Valmistautuminen ohjaukseen

Suosittelen pitkähihaista paitaa sekä pitkiä lahkeita ja villasukkia harjoituksen viilentävän vaikutuksen vuoksi. Lisäksi liiketilassani on ajoittain viileää. Joogamatot ja muut apuvälineet löytyvät paikanpäältä, joten tuo mukana vain itsesi. Et tarvitse aiempaa kokemusta eikä kankeus haittaa!

Tunnelmallisessa pienessä tilassa on paikkoja 6 henkilölle, jotta jokainen voi keskittyä omaan olemiseen.Ympärillä oleva tila luo rauhallisuutta.


Paikkana toimii Kuutamokadun hoitola Espoon Olarissa.

Ryhmät

Yoga Yinful 2h joka toinen sunnuntai. Klo. 17.00

28.4, 12.5, 26.5, 9.6 | Kesto 2h, 20€/hlö

Yoga yinful 75min on toistaiseksi tauolla

Yksilö

Haluaistiko kokeilla yin joogaa aivan omassa rauhassa, ohjaajasi lempeässä kannattelussa?

Yksilöohjauksessa voidaan räätälöidä sinua palveleva kokonaisuus elämäntilanteesi / tuntemustesi mukaan.

Kesto 60min 55€  


© 2022 Hierontahetki A.B Kuutamokatu 2 C-D, 02210 Espoo
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!